Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΦΥΛΙΟΣ !!!!!!

Μετά το τέλος της έκτης αγωνιστικής του top16 της Ευρωλιγκας, πηγαίνοντας προς τον ελληνικό εμφύλιο της τσικνοπέμπτης, η κατάσταση είναι παραπάνω από σαφής. Το πρέπει για νίκη στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων βαραίνει τον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο για την δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα, ίσως και για την πρόκριση στην οκτάδα.

 Ο Ολυμπιακός πηγαίνει ωραίος με 4-2 κι ο Παναθηναϊκός με 3 νίκες και 3 ήττες, ασφυκτιώντας με άλλους δυο και την Φενερμπαχτσε να έρχεται δυναμικά σε απόσταση μιας νίκης. Άρα ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι υποχρεωμένος να κρατήσει την έδρα του αρχικά για να μην μπλέξει άσχημα και σε δεύτερη ανάγνωση για να διεκδικήσει στο δεύτερο γύρο τη δεύτερη θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στην οκτάδα. Ο Ολυμπιακός στο στάδιο ειρήνης και φιλίας με αντίπαλο την Εφές τα έκανε όλα απλά και σωστά. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα , έβαλε στο παρκέ όλα του τα εργαλεία και επιθετικά υπήρξε αξιόπιστος. Με τον τραυματισμό του Γκονλούμ ο Ντάνστον είχε ελεύθερο γήπεδο και οι ερυθρόλευκοι πρωταθλητές Ευρώπης ζωγράφισαν στο ζωγραφιστό. Ακόμα κι ο μετριότατος Μπέγκιτς φάνηκε σούπερ. Δεν ήταν όμως, διότι η αμπαλοσύνη του φάνηκε σε αρκετές εύκολες φάσεις που έχασε άνευ πίεσης. Ο αρχηγός ήταν αποτελεσματικός, οι διάδρομοι άνοιξαν διάπλατα. Ο Λοτζέσκι όταν δεν πιέζεται κάνει παπάδες. Γενικώς η ομάδα είχε ρυθμό και μπαίνει στην εβδομάδα του ντέρμπι σχετικώς άνετη και σίγουρα ωραία. Το ζητούμενο είναι αφενός να ξεπεράσει το απύθμενο κόμπλεξ του ΟΑΚΑ και αφετέρου να καταλάβει ο Μπαρτζώκας τι του φτιάχνει κατ´ εξακολούθηση ο Πεδουλάκης .


 Ο Παναθηναϊκός τώρα πρέπει να ξεχάσει άμεσα την άθλια εικόνα της Μάρτιν Καρπένα (και κυρίως το δεύτερο ημίχρονο) με την ανύπαρκτη περιφερειακή άμυνα, τα άπειρα χαμένα ριμπάουντ, την άνευ πλάνου επίθεση, τα άπειρα λάθη και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων σ ένα απελπιστικά ρηχό ροτέισον. Η Μάλαγα τον εκτέλεσε έξω από τα 6,75 κι ο εξάστερος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να είναι επί της ουσίας και ψυχολογικά το αφεντικό της δεύτερης θέσης. Παραπάνω από εμφανής η απουσία του Γκιστ σε μια ομάδα των έξι (και πολλούς λέω) παικτών απόψε. Η βαριά ήττα είτε θα του πληγώσει τον εγωισμό, είτε θα τον ξεκουρδίσει μετά από ένα πολύ σημαντικό σερί επιτυχών αποτελεσμάτων ή καλών εμφανίσεων. Απόψε δεν συνέβη ούτε το ένα (το αποτέλεσμα), ούτε το άλλο (καλή εμφάνιση). Η νίκη στο σπίτι του επι του Ολυμπιακού είναι μονόδρομος , γιατί πιθανή απώλεια θα σημάνει στην καλύτερη μειονέκτημα έδρας στην οκτάδα και στην χειρότερη απώλεια της πρόκρισης. Κι είναι κρίμα διότι η Μάλαγα είναι μια ομάδα που μπορούσε να κερδίσει.

 Και τώρα οι δυο τους. Χωρίς το άλλοθι των διαιτητών για κανέναν, χωρίς παρασκήνιο και χωρίς το τεταμένο κλίμα των εγχώριων ντέρμπι στα εκτός παρκέ. Τεράστιο ντέρμπι έρχεται και θα είναι καθοριστικό. Κυρίως για τους γηπεδούχους.

 Βρε πως αλλάζουν οι ισορροπίες από τη μια στιγμή στην άλλη. Αρκεί μια γκέλα, μια κακή βραδιά για να πλησιάσεις την πλάτη σου στον τοίχο. Κι η πλήρης αλήθεια είναι οπτική απόψε ο Παναθηναϊκός έδωσε ψυχολογία στον Ολυμπιακό κι έβαλε από το πουθενά τη Μάλαγα στο παιχνίδι. Έτσι είναι το top16.
 Ποιος θα είναι τώρα ο νόμος του ΟΑΚΑ; Η απάντηση σε μια εβδομάδα ακριβώς...

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ PAMESPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου